Wat is Pixelfarming

Pixelfarming

De term Pixelfarming is in 2016 ontstaan op Campus Almkerk, een innovatiecentrum voor landbouw en duurzaamheid. Pixelfarming is een natuurinclusieve manier van telen waarbij het land wordt verdeeld in pixels met verschillende soorten gewassen. Iedere pixel op het land wordt gekoppeld worden aan een bepaald gewas, de gewasverzorging en de consument. Al deze verschillende pixels vormen een duurzame pixeltuin.

  • Boidivers landschap
    Lorem ipsum dolor sit amet
  • Gezonde bodem
    Lorem ipsum dolor sit amet
  • Gezonde groenten
    Lorem ipsum dolor sit amet

Gewassen

Het Floriade-park is een feest van groene en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe Door het slim combineren van gewassen is het mogelijk om zonder bestrijdingsmiddelen te telen. Er worden verschillende gewassen, kruiden en bloemen op één veld verbouwd en we zorgen ervoor dat de bodem niet uitgeput raakt. De biodiversiteit kan zich door deze manier van telen snel herstellen. Om al die verschillende gewassen allemaal op pixel-niveau te verzorgen, is er door Pixelfarming Robotics een landbouwrobot ontwikkeld, Robot One.

Smart Biology

Met Smart Biology koppelen we de slimste koppen op het gebied van biologie en landbouw met de slimste koppen in technologie, om op een revolutionaire manier te boeren. We passen plant- en bodemkennis toe in onze digitale simulatieomgeving. In die omgeving worden verschillende stadia van plantengroei, en verschillende bodem- en weersomstandigheden getest.  Met deze groeimodellen testen we verschillende plantcombinaties om te zien of ze samen goed groeien en het volgende groeiseizoen kunnen we deze lay-out uit de simulator dupliceren, om deze hypothese te testen in de echte wereld.

Verkorten van de keten

PachtJePixel is een concept van Campus Almkerk, die het de consument en de food professional mogelijk maakt om meer controle te hebben over hun voedselsysteem. Zij kunnen, door lid te worden van de PachtJePixel community, een serie pixels pachten, die op Campus Almkerk verzorgd en beheerd worden op basis van Pixelfarming. Uit een goede selectie van zaden kun jij de invulling van jouw pixeltuintje zelf kiezen. Jouw oogst wordt direct op locatie bezorgd. Wil jij ook een serie pixels pachten? Neem dan een kijkje op de site van PachtJePixel

Meer weten?

Bekijk één van onze websites!