Floriade

Pixelfarming Robotics op de Floriade

Onder het thema ‘Sowing the Future’ zijn we van 14 april t/m 9 oktober op de Floriade te zien, in samenwerking met Bejo en Flevofood. Op onze kavels word je meegenomen in onze duurzame reis van het zaadje tot aan het eten op je bord.

Samen met Bejo en Flevofood laat Pixelfarming Robotics je gedurende het seizoen zien hoe we door het toepassen van moderne technieken, biodivers telen zonder bestrijdingsmiddelen mogelijk maken. In onze expositie worden je zintuigen geprikkeld door wat je ziet, ruikt en proeft. Zo kun je onder andere een kijkje nemen in onze digitale Future Farm waar Robot One van dichtbij te bekijken is. Of kom langs ons pixelveld en speel het Pixelfarming spel! Zien we je daar?

  • 14 april tot 9 oktober
    Een kijkje in de toekomst van de landbouw
  • Growing Green Cities
    Groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland

Feest vol groen

Het Floriade-park is een feest van groene en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast. Robot One mag daar natuurlijk niet aan ontbreken.

Growing green cities, het hoofdthema van Floriade Expo 2022 sluit feilloos aan bij de basisprincipes van Pixelfarming. Het biedt de mogelijkheid om cultuurgronden optimaal te benutten voor een biodiverse natuur, het vraaggestuurd telen van gezonde voedingen het creëren van korte ketens rondom groene leefbare steden.

Sowing The Future

Als bezoeker zal je worden meegenomen in de nieuwe vorm van produceren, verwerken en consumeren onder het thema Sowing The Future. Bejo is de eerste stap in dit groeiproces. Bejo is actief in zaadveredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden voor de groenteteelt.

Pixelfarming Robotics staat centraal in de gewasverzorging met Robot One.

Flevofood zal aandacht geven aan de verwerking van voedsel en de connectie tussen stad en platteland door de keten te verkorten.

  • Healthy Food
  • Healthy Soil
  • Healthy Nature

Robot One

Tijdens Floriade zullen we geregeld live demonstraties houden met Robot One en Insider Sessions organiseren om jou mee te nemen in de ontwikkelingen van biodivers telen, Smart Biology en Robot One.  

Robot One is ontstaan vanuit de droom om gezonde voeding van een gezonde bodem te kunnen produceren. En om de wereld beter achter te laten voor de volgende generaties. Het team van Pixelfarming Robotics experimenteert, probeert en leert dagelijks om dit werkelijkheid te maken. 
Benieuwd naar het ontstaan?  

Meer weten?

Bekijk één van onze websites!